Rehtorin sähköpostiin murtauduttiin Kuhmossa – seurauksena 1 500 huijausviestiä

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Kuhmoisten kunnan yhtenäiskoulun rehtori on joutunut verkkorikoksen kohteeksi. Hänen sähköpostitililleen murtauduttiin, ja sitä käytettiin huijausviestien lähettämiseen. Poliisi tutkii parhaillaan rikosta, jonka epäillään tapahtuneen ulkomailta käsin.

Yhtenäiskoulun rehtori Juha Nupposen virkasähköpostiin oli päässyt kirjautumaan ulkopuolinen taho. Tililtä lähetettiin Ylen mukaan 21. syyskuuta jopa 1 500 huijausviesitä. Viestien otsikkona oli ”Lastensuojeluilmoitus”.

– Kun saa ilmoituksen nimellä lastensuojeluilmoitus, aivot menevät sekunniksi niin, että tietoturva helposti unohtuu. Sitähän tässä on haettu, Kuhmoisten kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen kommentoi tapausta Ylelle.

Rehtori teki asiasta rikosilmoituksen, ja kunta julkaisi tiedotteen jossa kehotettiin olemaan avaamatta viestiä tai sen sisältämiä linkkejä. Väyrysen tiedossa ei ole, että hujausviesteistä olisi koitunut seurauksia vastaanottajille.