Hawk-hävittäjä laskeutui maantielle Joutsassa – video ohjaamosta julkaistiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmavoimien Baana22-harjoitus on järjestänyt viime päivinä melkoisesti ylimääräistä nähtävää ja kuultavaa Joutsan asukkaille, sillä alueella sijaitsee eräs maantielle rakennettu tukikohta. Ilmavoimat on julkaissut alueelta useita videoita verkkoon.

Aiemmin julkaistuissa videoissa nähdään maanpinnalta käsin miltä maantielle laskeutuvat ja sieltä nousevat Hornetit näyttävät. Nyt harjoituksessa mukana oleva hävittäjälentolaivue 41:n komentaja everstiluutnantti Kari Rusanen on julkaissut lentokoneesta käsin kuvatun videon Hawk-hävittäjän läpilaskusta maantielle.

– Pääsin pitkästä aikaa harjoittelemaan läpilaskuja maantienpätkälle Joutsassa. Paljon näytti olevan yleisöä tien vieressä, Rusanen kommentoi videotaan.