Pohjoisessa voi sataa viikonloppuna räntää – mahdollisesti luntakin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syksy etenee kovaa vauhtia, ja sen myötä kelit voivat hiljalleen näyttää aivan pohjoisimmassa Suomessa jopa talvisilta. Syyskuu on päättymässä sateisissa ja osittain räntäisissä merkeissä. Sää jatkuu viikonloppuna Forecan mukaan vaihtelevana, sillä ajoittain ilma on aurinkoinen ja ajoittain sateinen.

Päivälämpötilat ovat etelässä 10 asteen molemmilla puolilla, keskiosassa 5-12 asteessa ja Lapissa 1-8 asteessa. Osa sateista voi tulla Lapissa räntänä. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan perjantaina ja lauantain vastaisena yönä tuntureille voi sataa myös lunta. Kertymät jäävät kuitenkin todennäköisesti vielä vähäisiksi.

Säässä ei tämän hetkisen ennusteen mukaan tapahdu suuria muutoksia ensi viikolla. Sää pysyy pilvisenä, ja hajanaisia sateita tulee eri puolilla Suomea. Viikon puolivälissä Suomeen saattaa levitä sateinen ja tuulinen matalapaine.