Britannian sisäministeri pillastui poliisille: ”Keskittykää töihin ja lopettakaa woketus”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan uusi sisäministeri Suella Braverman on käskenyt poliiseja luopumaan trendikkäästä wokettamisesta ja keskittymään oikeaan rikollisuuteen. Hän haluaa, että viranomaiset palauttavat perusasiat työpöydälle ja luopuvat ylimääräisestä haihattelusta.

Iso-Britanniassa toteutettiin hiljattain kysely, jonka mukaan 40 prosenttia kansasta on huolissaan maalaisjärjen unohtumisesta poliisityössä. Sisäministeri Braverman on kirjoittanut maansa poliisipäälliköille, että koko kansan luottamus on saatava takaisin. Wokettaminen tulee lopettaa.

– On elintärkeää, että luottamus palautetaan, ja tämän takia meillä on oltava näkyvää ja aitoihin ongelmiin reagoivaa poliisitoimintaa, Braverman tiedotti The Sunin mukaan.

Maassa raportoitiin äsken tapauksesta, jossa nostettiin viharikoskäsittely, koska 11-vuotiasta poikaa oli kutsuttu ”pätkäksi”. Mielensäpahoittamisen sijaan tulee ohjata poliisivoimat työhön, jossa on aitoja rikosoikeudellisia ongelmia.

– Tämän on muututtava. Monimuotoisuutta koskevien mielipiteiden ei pitäisi mennä terveen poliisijärjen edelle.