Russell Brand jätti YouTuben sensuurin vuoksi – vaikuttaa nyt toisessa palvelussa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvatähti Russell Brand on joutunut kokemaan karvaasti, miltä tuntuu yhden ainoan totuuden kyseenalaistaminen esimerkiksi Youtube-käyttäjänä. Mies julkaisi Yhdysvaltojen terveysviranomaisten julkaisemia tietoja koronavirukseen liittyen omalla videokanavallaan. Hänen videonsa poistettiin.

Suorapuheinen koomikko on siirtynyt nyt Rumblen videopalveluun, jossa ei sensuroida kritiikkiä yhtä kovalla kädellä. Hän kertoo, että oli ilmeisesti tulkinnut valtion julkaisemia tietoja väärin omalla kanavallaan ja sai lähtöpassit Youtubesta. Hän yritti korjata virheensä, mutta myös toinen video poistettiin. Meininki on kuin Kiinasta konsanaan.

– Minä edustan täyttä avoimuutta, kommunikointia, yleisön oikeutta kertoa mielipiteensä, vuorovaikutusta ja vallan vahtimista, olipa kyseessä iso yritys tai valtio, jotta tavalliset ihmiset saavat puhua asioista vapaasti. Ihmisten ei tule mukailla valtamedian kertomaa tarinaa, Brand sanoi.

– Meitä on syytetty ihmisten harhaanjohtamisesta. On totta, että myös meillä on vastuu siitä mitä kerromme ja että jakamamme tieto on sataprosenttisesti paikkansapitävää. Käytimme vääriä sanamuotoja kertoessamme, missä tällä hetkellä mennään esimerkiksi koronaviruksen hoitamiseen tarkoitetussa lääkkeissä.

Hänellä oli lähes kuusi miljoonaa tilaajaa Youtubessa.