Sarjanäpistelijä kiinni Lahdessa – kontolla jo 26 rikosta vuoden sisään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä ovat piittaamattomia muiden omaisuutta, ahkeruutta tai yhteiskuntakelpoista asennetta kohtaan. Suomessa maata pitää pystyssä työssäkäyvien ahertajien joukko, jotka tuottavat veroja yhteiseen kassaan. Osa ihmisistä pitää osaltaan huolen siitä, että kassa hupenee yhtä kovaa vauhtia.

Yksi kankkulan kaivoon yhteisiä veroja haaskaavista on lahtelainen alle 25-vuotias mies. Hän jäi jälleen kerran kiinni näpistyksestä Kauppakadun liikkeessä.

– Mies oli ottanut hyllystä erilaisia alkoholijuomia noin kymmenen euron arvosta ja laittanut ne reppuunsa. Sen jälkeen hän oli yrittänyt poistua kassalinjan ohi maksamatta tuotteita, Hämeen poliisi kertoo.

Vartija otti miehen kiinni ja luovutti poliisin haltuun. Miehen repusta löytyi myös puukko, jonka hallussa pitämiseen miehellä ei ollut hyväksyttävää syytä. Mies on jäänyt erilaisista omaisuusrikoksista kiinni viimeisen vuoden aikana 26 kertaa. Hän saa teoistaan todennäköisesti pelkästään sakkoja, joiden maksamista saamme odottaa.