Kuningas Charlesin kruunajaisten päivämäärä paljastettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuningas Charles III julistettiin Britannian uudeksi hallitsijaksi syyskuussa. Varsinainen kruunaaminen kuitenkin tapahtuu vasta myöhemmin tilaisuudessa, jonka päivämäärä on nyt paljastettu.

Kuningas Charlesin kruunajaiset järjestetään Bloomberg-lehden mukaan lauantaina 3. kesäkuuta 2023. Tilaisuus pidetään Westminster Abbeyssa, Lontoon kuuluisassa historiallisessa kirkossa. Kruunaamiseen liittyy useita päiviä kestäviä juhlallisuuksia.

Kruunajaisten myöhäinen ajankohta johtuu monarkian perinteistä. Kruunajaiset järjestetään vasta kuningatar Elisabet II:n kuolemaa seuranneen suruajan jälkeen. Elisabetin vuonna 1953 järjestettyihin kruunajaisiin osallistui yli 8 000 vierasta eri puolilta maailmaa.

Charles III tulee olemaan kruunajaisten aikoihin 74-vuotias. Hän tulee olemaan Iso-Britannian historian vanhimpana kuninkaan kruunun saanut henkilö.