Hupsista, väärä vanki pääsi vapaaksi Vantaan vankilasta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vantaan vankilassa tapahtui marraskuussa 2020 erikoinen virhe, jota on nyt puitu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Vankilasta pääsi vapaaksi väärä vanki. Nyt sekä karanneelle tutkintavangille että häntä avustaneelle miehelle vaaditaan rangaistusta.

Vapautumassa ollut vanki oli syyttäjän mukaan auttanut tukintavankia antamalla hänelle oman henkilötunnuksensa, osoitetietonsa ja tiedot lähiomaisista. Väärä vanki oli ilmoittautunut vapautettavaa miestä nimeltä huutaneelle vartijalle. Vastaanotolle päästyään hän antoi toisen vangin henkilötiedot ominaan.

Väärä vanki kuittasi häntä avustaneen miehen omiaisuuden ja pääsi lopulta poistumaan vapauteen. Virhe havaittiin pian, ja väärillä henkilötiedoilla vapaaksi päässyt mies otettiin MTV Uutisten mukaan kiinni joitain päiviä myöhemmin.

Molemmille miehille vaaditaan syyttäjän toimesta ehdotonta vankeusrangaistusta. Tapauksesta annetaan tuomio 14. lokakuuta.