Helmipöllön poikanen poliisiauton kyytiin Rovaniemellä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisiauton mukaan päätyi torstaina 6. lokakuuta Rovaniemellä epätyypillinen matkustaja. Poliisipartio otti kyytiinsä Keskuskentällä pulaan joutuneen pienen helmipöllön. Poliisilaitos jakoi ihastusta herättäneen kuvan linnusta Facebook-sivullaan.

Keskuskentän pusikosta löytynyt helmipöllön poikanen ei kyennyt lentämään omin avuin. Partio pyydysti pöllön turvallisesti haavilla, ja se kyyditettiin poliisiasemalle. Lapin poliisilaitoksen mukaan konstaapelit joutuivat hieman varomaan pöllön teräviä kynsiä ja nokkaa.

Paikalle hälytetty lintutieteellisen yhdistyksen työntekijä saapui noutamaan rei’itettyssä pahvilaatikossa odotellutta pöllöä. Asiantuntijan diagnoosin mukaan lintu oli todennäköisesti venäyttänyt siipensä. Muutoin hyväkuntoiselta vaikuttanut pöllö pääsi lopulta tervehtymään asiantuntevaan jatkohoitoon.