Tšernobylistä löytyi mutanttisammakoita – selvisivät ydinkatastrofista erikoisella tavalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tšernobylin onnettomuus on synnyttänyt mutanttisammakoita. Ydinkatastrofin lähellä työskentelevät tutkijat ovat havainneet ulkonäköään oleellisesti muuttaneita itämaisia ​​puusammakoita. Lajin edustajilla on tyypillisesti kirkkaan vihreä iho, mutta Tšernobylissa se on lähes musta.

Asiantuntijat ovat vakuuttuneita siitä, että mutatoituneiden sammakoiden tummempi iho auttoi niitä selviytymään ydinonnettomuuden jälkeisellä suojavyöhykkeellä. Katastrofi tapahtui vuonna 1986, kun Neuvostoliiton hallinnassa olleessa Pohjois-Ukrainassa tapahtui ihmiskunnan historian suurin radioaktiivisten aineiden päästö ympäristöön.

– Etsimme tätä lajia vaurioituneen voimalaitoksen läheltä ja havaitsimme monia sammakoita, jotka olivat vain mustia. Tiedämme, että melaniini on vastuussa tummasta tai mustasta värjäytymisestä monissa organismeissa, myös sammakoissa. Samalla tiedämme, että melaniini suojaa erilaisten säteilytyyppien aiheuttamilta vahingoilta UV-säteilystä ionisoivaan säteilyyn, Espanjan Oviedon yliopiston tutkija German Orizaola sanoi.