Presidentti Joe Biden armahti kannabiksen hallussapidosta tuomitut – koskee tuhansia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on armahtanut kannabiksen hallussapidosta tai käytöstä liittovaltion tuomion saaneet. Vaalilupauksen mukainen päätös voi koskettaa arviolta 6 500 ihmistä.

Yksikään ihminen ei BBC:n mukaan suorita tällä hetkellä tuomiota liittovaltion vankiloissa pelkästään kannabiksen hallussapidon vuoksi. Armahdus kuitenkin auttaa ihmisiä, joille hallussapito on aiheuttanut merkinnän rikosrekisteriin. Päätöksen myötä esimerkiksi töiden, asunnon ja opiskelupaikan saaminen voi helpottua heille.

Biden kertoi vaalien alla haluavansa uudistaa Yhdysvaltojen kannabislakeja. Kannabiksen viihdekäyttö on jo laillistettu 19 Yhdysvaltojen osavaltiossa. Presidentin tavoitteena on laillistaa se myös liittovaltiotasolla.

Bidenin mukaan on järjetöntä, että kannabis määritellään Yhdysvaltojen huumelaissa samaan kategoriaan heroiinin kanssa. Sitä alempaan kategoriaan on maassa luokiteltu esimerkiksi vuosittain useita kuolemia aiheuttava fentanyyli.