Tutkimus paljasti: Näissä nettiselaimissa eniten tietoturva-aukkoja

Digi · Tim Isokivi

Netissä surffaaminen ei ole välttämättä niin turvallista, kuin moni haluaisi kuvittella. Monista suosituista verkkoselaimista paljastuu aika-ajoin haavoittuvuuksia, jotka voivat pahimmillaan altistaa käyttäjät verkkorikollisten toiminnalle.

Atlas VPN selvitti taannoin, missä selaimissa tietoturva-aukkoja on ilmennyt eniten. Kyseenalaiselle ensimmäiselle sijalle nousi Google Chrome. Selaimesta on pelkästään vuoden 2022 aikana paljastunut 303 haavoittuvuutta ja yhteensä 3 159 haavoittuvuutta selaimen historian aikana.

Toiselle sijalla on Mozilla Firefox 117 tänä vuonna löytyneellä haavoittuvuudella ja kolmannella Microsoft Edge 103 haavoittuvuudella. Safarista sen sijaan haavoittuvuuksia on löytynyt vuonna 2020 vain 26 kappaletta. Operasta niitä ei ole löytynyt tänä vuonna yhtäkään.

Opera selvisi testin selaimista muutenkin parhaiten. Selaimesta on Atlas VPN:n mukaan paljastunut sen historian aikana yhteensä 334 haavoittuvuutta.