Texas Pete -valmistaja haastettiin oikeuteen – chilikastiketta ei valmisteta Texasissa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaiset Texas Pete -kastikkeet ovat tuttuja tuotteita suomalaisillekin tulisen ruoan ystäville. Nyt kastiketta valmistava T.W. Garner Food -yhtiö on joutunut kotimaassaan ongelmiin. Sitä syytetään harhaanjohtavasta markkinoinnista.

Los Angelesissa asuva Phillip White on nostanut ryhmäkanteen T.W. Garner Foodia vastaan. Syynä on se, että Texas Pete -kastikkeita valmistetaan Texasin sijaan Pohjois-Carolinan osavaltiossa. Kanteen mukaan kastikkeen etiketissä oleva Texasin lippuun viittaava tähti ja cowboyhahmo saivat Whiten luulemaan, että kyseessä olisi puhtaasti texasilainen tuote.

USA Today -lehden mukaan asianomistajat vaativat kanteessa T.W. Garner Foodilta maksamaan vahingonkorvauksia. Lisäksi yhtiötä vaaditaan muuttamaan Texas Pete -tuotteiden nimi ja brändi totuudenmukaiseksi. Yhtiö ei ole toistaiseksi kommentoinut kannetta.