Matkustajakoneen lentäjä kerää kiitosta – haastava laskeutuminen videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Madeiran lentokenttä on haastava paikka laskeutua kokeneillekin lentäjille. Lyhyttä kiitorataa ympäröivät niin vuoret kuin merikin. Vaikeuksia lisäävät myös alueen voimakkaat tuulenpuuskat.

Lentoyhtiö Ryanairin matkustajakoneen lentäjä on kerännyt hämmästystä ja kiitosta laskeutumistaidoillaan. Taannoinen laskeutuminen Madeiran lentokentälle ikuistui viraalina levinneeksi videoksi, josta ei jännitystä puutu.

Videolla Ryanairin matkustajakone lähestyy kiitorataa meren suunnalta tuulenpuuskien yllättäessä sen. Lentäjä kallistaa konetta hieman vasemmalle ja ohjaa sen lopulta turvallisesti kentälle. Video ikuistettiin ja jaettiin haastaviin laskeutumisiin erikoistuneen Youtuben Madeira Aviation -kanavan toimesta.