Huijari väitti olevansa jumissa avaruusasemalla – rakastunut nainen maksoi hänelle 30 000 euroa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset rakkaushuijaukset ovat valitettavan yleisiä sosiaalisen median aikakaudella. Japanista kantauuvan uutisen mukaan eräs nainen lankesi kesäkuussa varsin erikoiseen vedätykseen. Hän maksoi valtavan summan rahaa kosmonauttia esittäneelle huijarille.

Instagramissa 65-vuotiasta naista lähestynyt huijari väitti olevansa Kansainvälisellä avaruusasemalla työskentelevä venäläinen kosmonautti. Nainen uskoi väitteen, ja kaksikko alkoi viestittelemään keskenään. Gizmodo-sivuston mukaan huijari syytti avaruusaseman heikkoa matkapuhelinverkkoa toisinaan pitkiksi venähtäneistä vastausajoista.

Kosmonautiksi esittäytynyt väitti rakastuneensa naiseen ja haluavansa mennä tämän kanssa naimisiin. Asiassa oli hänen mukaansa vain yksi ongelma. Hän oli jumissa avaruusasemalla ja tarvitsi rahaa matkaan takaisin maan pinnalle.

Rakastunut nainen uskoi korkealentoisen väitteen. Hän päätyi maksamaan huijarille elo-syyskuun aikana yhteensä 4,4 miljoonaa jeniä eli noin 30 000 euroa viidessä erässä. Nainen ymmärsi rahapyyntöjen jatkuessa tulleensa huijatuksi ja teki asiasta rikosilmoituksen.