Tanskalainen kauhuelokuva liian pelottava – ikärajaa nostettiin nopeasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Äskettäin ensi-iltansa saanut psykologinen kauhutrilleri Speak No Evil on saanut kovemman ikärajasuosituksen. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on asettanut elokuvalle nyt 18 ikävuoden rajoituksen. Syynä on elokuvassa nähty voimakas väkivalta ja suurta ahdistusta aiheuttava sisältö.

Tänä syksynä ilmestyneen elokuvan on ohjannut Christian Tafdrup. Hän on kirjoittanut käsikirjoituksen yhdessä Mads-veljensä kanssa. Elokuvan on tuottanut Jacob Jarek ja levittäjänä toimii Nordisk Film. Elokuvassa tanskalainen pariskunta matkustaa Hollantiin, mutta reissu on kaikkea muuta kuin rentouttava.

Elokuva on saanut mainiot arvostelut. Kuitenkin KAVI:n saaman palautteen vuoksi sen ikärajaa päätettiin nostaa. On jokseenkin harvinaista, että elokuvan suositusikärajaa nostetaan vasta ensi-illan jälkeen.