Googlen Pixel-puhelimista paljastui karu vika – ongelmia hätäpuheluissa

Digi · Tim Isokivi

Älypuhelinmalleista löydetään toisinaan arkea hankaloittavia tai jopa suoranaisia vaaratilanteita aiheuttavia ongelmia. Nyt teknologiajätti Googlen Pixel -älypuhelimista on paljastunut vika, joka saattaa estää tai vaikeuttaa hätäpuheluiden soittamista.

Google Pixel -käyttäjät ovat raportoineet hätäpuheluihin liittyvistä ongelmista, uutisoi Android Police. Käyttäjien mukaan puhelimen näytölle kyllä ilmestyy puhelunäkymä, mutta varsinainen soitto ei yhdisty. Ongelmia on raportoitu muun muassa Redditissä ja Googlen omilla tukifoorumeilla.

Ongelmat vaikuttavat koskevan erityisesti Pixel 6a ja Pixel 6 -puhelinmalleja. Google ei ole toistaiseksi kommentoinut ikävää ongelmaa. Hieman samankaltainen vika hätäpuheluiden yhdistämisessä ilmeni viime vuonna Android-puhelimissa, ja tuolloin niiden aiheuttajaksi paljastui lopulta Microsoft Teams -sovellus.