Kannattaako hiukset pestä ennen värjäystä? Näin ammattilainen vastaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jotkut kampaajat sanovat, että he eivät koskaan värjää likaisia hiuksia, koska se voi estää väriä tunkeutumasta hiukseen. Toiset suosittelevat likaisia hiuksia ennen kampaamoreissua, koska päänahassa oleva rasva ehkäisee värjäyksen aiheuttamaa kuivuutta.

New York Cityn huippukampaaja Angela Hazelton kertoo PureWow-lehdessä, että hiusten peseminen ennen kampaakokeikkaa riippuu siitä, mitä suortuville ollaan tekemässä. Jos koko pää värjätään, kannattaa pesua välttää. Jos on ottamassa pelkästään raitoja, jotka eivät mene päänahkaan asti, voi hiukset pestä ennen käsittelyä.

Koko homman juoni on päänahan rasvassa, jonka öljyt suojelevat ihoa vahvoilta aineilta ja ärtymiseltä. Toisin sanoen pese hiukset ennen kampaamokäyntiä, jos väriä tullaan levittämään ainoastaan hiuksiin. Älä pese, jos väriä levitetään koko päähän.