Seiska: Janita Lukkarisen testamenttiriita oikeuteen – ystävälle syyte törkeästä väärennöksestä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuosien ajan syöpää vastaan taistellut suomalainen julkisuuden henkilö Janita Lukkarinen on haudattiin joulukuussa 2020 Nurmijärvellä. Hän menehtyi kuukautta aiemmin Terhokodissa Helsingissä pitkän sairauden uuvuttamana. Hautajaiset siirtyivät testamenttiin liittyvien epäselvyyksien vuoksi.

Nyt testamenttiriitaa on puitu oikeudessa. Janitan ystäväksi itseään kutsuva Jarna Lahdenvuo oli kertonut yllättäen kuoleman jälkeen, että Janita olisi laatinut hänelle testamentin, jossa Jarnan piti vastata hautaisjärjestelyistä. Lahdenvuo toimitti testamentin Nurmijärven seurakuntaan. Seurakunta pani hautajaiset katkolle siksi aikaa, että asiaan saatiin selvyys. Lopulta vanhemmat saivat haudata oman tyttärensä.

Seiskan mukaan asiaa on nyt puitu Hyvinkään käräjäoikeudessa. Jarnaa syytetään törkeästä väärennyksestä. Seurakunnalle toimitetussa testamentissa oli virhe henkilötunnuksessa. Testamentissa lukee, että Jarnan tytär saa kaikki Janitan korut.

Poliisin rikostekninen laboratorio epäilee, että Janitan allekirjoitus on väärennetty testamenttiin. Testamentti on päivätty 12. syyskuuta 2018, mutta Jarna on pyytänyt Janitaa muistamaan häntä testamentissaan WhatsAppin kautta lähetetyissä viesteissä hieman ennen kuolemaa.

Mikäli Jarna Lahdenvuo todetaan syylliseksi, on rangaistus vähintään neljä kuukautta tai enintään neljä vuotta vankeutta. Janita Lukkarinen on sanonut aiemmin, että hän ei aio tehdä testamenttia. Hautajaiset järjestettiin lähipiirin läsnä ollessa. Janita oli 27-vuotias.