Mitä eroa on All Inclusive ja Ultra All Inclusive -matkoilla? Otimme selvää

Matkailu · Terhi Piiroinen

Jos haluaa etukäteen maksetun, huolettoman ja valmiin loman, kannattaa suosia kaiken kattavaa matkapakettia. Täysi ylläpito, eli all inclusive tarkoittaa yleensä sitä, että majoitukseen kuuluu aamiainen, lounas, päivällinen ja välipalat juomineen. Toisinaan ylläpitoon kuuluu myös ilmainen baari.

Joskus kuitenkin näkee mainostettavan Ultra All Inclusivea. Miten se eroaa tavallisesta täydestä ylläpidosta? Löysimme netistä useita eri vastauksia, mutta tavallisimmin se tarkoittaa, että ylläpitoon kuuluu ruokien ja juomien lisäksi myös muita palveluita, kuten rantojen leposänkyjä, hierontaa, erikoisdrinkkejä, ravintolaillallisia, spa tai jopa retkiä lähiseudulle.

Jo pelkästään se, että lomakeskuksessa on 24 tuntia auki oleva ilmainen baari täyttää usein Ultra All Inclusiven kriteerit. Yleensä se kuitenkin sisältää myös tuoreita hedelmiä huoneessa päivittäin, alkoholipitoiset ja alkoholittomat juomat jo oman huoneen jääkaapissa, rajoittamattoman Wi-Fi-yhteyden sekä henkilökohtaisen avustajan. All Inclusive on yleensä vain päivän ateriat juomineen ja rajattuine aikoineen.