Syysmyrskyt voivat aiheuttaa autoille monenlaisia vahinkoja – näitä vakuutus ei korvaa

Autot Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Syksyisistä myrskyisä voi aiheutua tuhansien eurojen vahinkoja autoille. Nyt Pohjola Vakuutus on muistuttanut tiedotteessaan, ettei vakuutus korvaa niistä kaikkia.

Myrskyn autoille aiheuttamia tyypillisiä vahinkoja ovat puiden kaatuminen päälle, tullen lennättämästä irtaimistosta aiheutuneet vahingot ja raekuurojen synnyttämät lommot. Esimerkiksi elokuun voimakkaat raekuurot näkyivät satoina korvaushakemuksina Pohjola Vakuuuksessa. Keskimääräinen korvaussumma on ollut 3 200 euroa.

Myrskyn autoille aiheuttamista vahingoista korvataan noin 82 prosenttia. Ajoneuvo suositellaan siirtämään myrskyn tieltä suojaan katoksen alle tai autotalliin, jos sellainen löytyy. Evätty korvauspäätös saattaa tulla huolimattomuudesta, vaikka auton kärsimät vahingot olisivatkin myrskyn aiheutamia.

– Huolimattomuudesta on kyse esimerkiksi silloin, kun auto on pidemmän aikaa parkissa ikkuna tai lasikatto raollaan ja sadevesi pääsee vahingoittamaan autoa. Vakuutus ei korvaa tällaista vahinkoa, kun autossa ei ole ulkoisia vaurioita, vaan vesi pääsee sisään huolimattomuudesta johtuen, Pohjolan Vakuuuksen ajoneuvovakuuttamisen johtaja Krisian Hiljander kertoo.

Ajoneuvolla ei tule ajaa tulviviin alikulkuihin tai muutenkaan veteen, jonka syvyyttä ei tiedä. Laajakaan kaskovakuutus ei korvaa näissä tilanteissa veden aiheuttamaa vahinkoa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.