Junaradalla leikkiminen hengenvaarallista – raju animaatio paljastaa miksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Väylävirasto kampanjoi syysloma-aikaan rautatieturvallisuudesta. Nuorille suunnattu Jätä rata rauhaan -kampanja näkyy sosiaalisessa mediassa. Etenkin animaatiovideo junarataturmista panee ajattelemaan jokaisen nuoren.

– Kadonneet kaverit -animaatiolla haluamme tavoittaa erityisesti nuoret miehet ja pojat sekä muistuttaa, että minkäänlainen oleskelu tai luvaton toiminta rautatiellä ei ole ok. Oman hengenvaaran lisäksi pelissä on myös junien ja niiden matkustajien turvallisuus, kertoo valmiuden ja varautumisen asiantuntija Aino Gröhn Väylävirastosta.

Vakava asia tuodaan uudessa animaatiossa esille mustalla huumorilla maustettuna. Animaatio esittelee luvattoman rautatiellä liikkumisen mahdollisia seurauksia ja kannustaa jättämään radan rauhaan kaikissa tilanteissa.