Valtava myrkkykäärme pakeni eläintarhasta Tukholmassa – kuva paosta julkaistiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Valtava kuningaskobra on karannut terraariostaan Tukholman Skansenin eläintarhassa. Metrien pituinen myrkkykäärme katosi lauantaina 22. lokakuuta, eikä sitä maanantaipäivään mennessä oltu onnistuttu paikantamaan.

Hälytys terraariostaan karanneesta käärmeestä annettiin Aftonbladet-lehden mukaan kolmen aikoihin iltapäivästä. Skansenin eläintarhan akvaariorakennus evakuoitiin asiakkaista tapahtuneen seurauksena. Matelijan uskotaan lymyilevän terraarion välikatossa.

Sir Vääs -niminen kobra oli ennen karkaamistaan ehtinyt asua Skansenissa vasta parin päivän ajan. Käärmettä on metsästetty yleisöakvaarion tiloissa kolmen asiantuntijan voimin. Skansenin eläintarha sai kyseenalaista julkisuutta myös vuonna 2019 krokotiilin purtua miestä. Kuningaskobra on maailman suurin myrkkykäärme. Kaakkois-Aasiassa luonnossa esiintyvä käärme voi kasvaa jopa yli viisimetriseksi.