Saksa suunnittelee kannabiksen viihdekäytön sallimista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksassa suunnitellaan kannabiksen viihdekäyttön sallimista. Saksan terveysministeri Karl Lauterbach esitteli maan hallituksen suunnitelmia käytön sallimisesta keskiviikkona. Liittohallituksen kerrotaan hyväksyneen lakiuudistuksen pääkohdat.

Lauterbach sallisi DW-uutistoimiston mukaan kannabiksen viihdekäytön täysi-ikäisille saksalaisille. Henkilökohtaiseen käyttöön saisi olla kerrallaan hallussa 20-30 grammaa kannabista. Lisäksi terveysministeri sallisi kannabiksen tuotannon ja toimittamisen valtion säätelemänä.

Lauterbachin mukaan Saksan nykyiset huumelait eivät ole vähentäneen kannabiksen käyttöä. Lakiuudistuksen tavoitteena olisi heikentää järjestäytyneen rikollisuuden ylläpitämiä pimeitä markkinoita. Kannabista myytäisiin siihen erikoistuneissa liikkeissä sekä mahdollisesti apteekeissa, ja kannabistuotteiden mainostaminen olisi kiellettyä. Vielä on epäselvää, mikä Euroopan Unionin komission kanta laillistamiseen olisi. Laillistaminen toteutuisi todennäköisesti aikaisintaan vuonna 2024.