Sarjasyömäri iski jälleen Helsingissä – söi kolmena päivänä 278 eurolla maksamatta

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Suomalaisia ravintoloita vuosien ajan piinannut, sarjasyömäriksi kutsuttu 53-vuotias mies on jälleen otsikoissa. Helsingin hovioikeus ei myöntänyt miehelle valituslupaa käräjäoikeuden heinäkuiseen tuomioon, jossa hänen katsottiin syyllistyneen petoksiin. Asiasta uutisoi muun muassa Iltalehti.

Mies oli vieraillut kolmena peräkkäisenä päivänä touko-kesäkuussa Chicosissa Espoon Sellossa, Ravintola Vltavassa Helsingissä ja Siipiravintola Hookissa. Hän oli poistunut ravintoloista maksamatta tilaamiaan ruokia ja juomia. Maksamattomia ravintolalaskuja kertyi yhteensä 277,95 euron edestä.

Mies tuomittiin teoista yhteensä 60 päivän ehdottomaan vankeuteen. Tekojen toistuvuuden ja suunnitelmallisuuden vuoksi tuomiossa sovellettiin koventamisperustetta. Miehen heinäkuussa saama käräjätuomio jää voimaan hovioikeuden hylättyä valitusluvan.

Sarjasyömärinä tunnettu mies on syyllistynyt petoksiin ravintoloissa muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Lapissa 1990-luvulta lähtien. Sarjasyömärin rikoshistoriaan mahtuu myös laskun maksamatta jättämistä huomattavasti vakavampia tekoja. Hänet esimerkiksi tuomittiin taposta vuonna 1992.