Hyvinkäällä aloitettiin kiertotalouskokeilu – ruokalähetti vie edellisen tilauksen astiat pois

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyvinkäällä on aloitettu kokeilu, jonka tarkoituksena on vähentää ruokatilauksista syntyvää jätettä. Se on toteutettu yhteistyössä kotiinkuljetuspalvelu Woltin, kierrätettäviin ruokapakkauksiin erikoistunut Kamupak ja Hyvinkään kaupunki.

Hyvinkäällä osasta ravintoloita ruoan voi tilata Woltilla Kamupakin pantillisessa Kamuboksissa. Käytön jälkeen Kamuboksi huuhdellaan, ja Wolt-kuljettaja ottaa sen mukaansa seuraavan tilauksen yhteydessä. Kampanjassa mukana ovat Picnic, Paakari Puusti, Base Camp, Sao Viet, Kuninkaan Grilli Pizza ja Pirunsaaren katukeittiö.

Kokeilusta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan asiakas maksaa tilauksen yhteydessä kolmen euron panttimaksun. Se korvataan astian palautuksen yhteydessä. Kokeilu kestää vuoden loppuun asti.

Kamupakin toimitusjohtaja Iida Miettinen kertoo HS:lle astioiden palautusprosentin olevan yli 90. Yhtiön mukaan yksittäinen panttiastia voi vähentää pakkausjätettä kahdeksan kilon edestä.