Tampereen Ratikka osoittautui menestykseksi – miljoonan matkustajan raja rikki

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tampereen Ratikalla kulki syyskuussa yhteensä 1.134.479 leimannutta matkustajaa. Syyskuu oli kaikin puolin ennätyksellinen Pirkanmaan punaisille raitiovaunuille. Ratikalla matkusti syyskuussa yli 40.000 matkustajaa 19 kertaa yhden päivän aikana.

Matkustajamäärä on suurin arkisin ja moni käyttää raitiovaunua työ- ja koulumatkoihin. Viikonloppujen matkustajamäärät ovat kasvaneet noin 10.000 alkuvuoteen verrattuna, joten kiskoilla riittää kuhinaa. Tampereen Ratikka on ollut menestystarina.

Moni muukin kaupunki haaveilee nyt omasta raitiovaunulinjasta. Esimerkiksi Turussa suunnitelmat ovat pitkällä. Osa maalaiskunnista haluaisi, että jo olemassa olevat junaraiteet hyödynnettäisiin lähiliikenteen tavoin ja vanhoja maitolaitureita sekä pikkuasemia otettaisiin uudestaan käyttöön.