Janita Lukkarisen ystävä tuomittiin vankeuteen – väärensi testamentin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuosien ajan syöpää vastaan taistellut suomalainen julkisuuden henkilö Janita Lukkarinen on haudattiin joulukuussa 2020 Nurmijärvellä. Hän menehtyi kuukautta aiemmin Terhokodissa Helsingissä pitkän sairauden uuvuttamana. Hautajaiset siirtyivät testamenttiin liittyvien epäselvyyksien vuoksi.

Janitan ystäväksi itseään kutsuva Jarna Lahdenvuo oli kertonut yllättäen kuoleman jälkeen, että Janita olisi laatinut hänelle testamentin, jossa Jarnan piti vastata hautaisjärjestelyistä. Asiaa puitiin Hyvinkään käräjäoikeudessa. Lahdenvuo tuomittiin syylliseksi törkeästä väärennyksestä, jossa hän oli laatinut Janita Lukkarisen nimissä testamentin.

Testamentin mukaan Lahdenvuon olisi pitänyt järjestää julkisuudesta tutun Janitan hautajaiset ja periä kaikki korut. Nimikirjoitus todettiin väärennetyksi rikosteknisen laboratorion lausunnon perusteella. Lisäksi testamentissa oli väärä henkilötunnus Janitalle. Lahdenvuo tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen. Koeaika päättyy 31.12.2024.