Sveitissä kulki maailman pisin juna – pituutta lähes kaksi kilometriä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sveitsin raiteilla matkusti taannoin juna, jonka päästä päähän kävelemisessä kestäisi joku tovi. Kaikkien aikojen pisimmäksi nimetyllä junalla oli pituutta lähes kaksi kilometriä.

Alppien halki matkanneessa Rhaetian Railways -yhtiön junassa oli 100 vaunua, 4 550 penkkiä ja seitsemän kuljettajaa. Junan kokonaispituus oli hurjatt 1,9 kilometriä. Se kulki 25 kilometrin pituisen matkan Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvalla reitillä noin tunnissa.

Ennätystempausta oli seuraamassa jättijunan reitin varrella tuhansia junaharrastajia. Guinnessin ennätystenkirjan tuomareiden vahvistamalla ennätyksellä haluttiin juhlistaa sveitsiläistä insinööritaidon osaamista ja juhlistaa maan rautatieverkoston 175-vuotista historiaa.