Poliisi iski baareihin: ”Anniskelupaikoissa anniskeltiin päihtyneille”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisihallitus on kertonut poliisin suorittaneen anniskelupaikkojen toimintaan liittyvää valvontaa lokakuussa. Tulosten perusteella ympäri Suomea sijaitsevissa baareissa ja ravintoloissa on anniskeltu alkoholia päihtyneille asiakkaille. Suomen alkoholilaki kieltää alkoholin anniskelun selvästi päihtyneelle henkilölle.

Valvontaa tehtiin yhteistyössä alkoholitarkastajien, pelastuslaitosten ja työsuojelutarkastajien kanssa. Valvonnan yhteydessä tehtiin aluehallintoviranomaisille yhteensä 40 ilmoitusta erilaisista puutteellisuuksista ja rikkomuksista. Järjestyshäiriöitä ravintoloissa tuli ilmi 16 kappaletta ja sen lisäksi ravintoloiden edustalla todettiin viisi järjestyshäiriötä.

– Poliisi ja alkoholitarkastajat joutuivat puuttumaan tänä vuonna 18 tapauksessa selvästi päihtyneelle anniskeluun. Valvonnassa tuli ilmi neljä alaikäiselle anniskelutapausta, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta sanoo.

Valvonnan yhteydessä tavattiin yksi laittomasti ravintolassa työskennellyt ulkomaalainen. Lisäksi kolmessa tapauksessa poliisi havaitsi merkkejä mahdollisesta ihmiskaupasta.