Rovaniemen kaupungin WhatsApp-kielto peruttiin – vaatii vielä lisäselvityksiä

Digi · Terhi Piiroinen

Rovaniemen kaupunki asetti eilen ehdottoman käyttökiellon pikaviestinsovelluksille kaupungin työntekijöiden puhelimilla tietoturvariskin vuoksi. Riskin pohdinta on aiheellista, mutta kaupungin tuoreen kannanoton mukaan kiellon asettaminen vaatii kaupunginjohtajan hyväksynnän.

– Kaupunki on päättänyt ottaa asian uudelleen tarkasteluun. Pikaviestisovellusten käyttöä suositellaan edelleen välttämään työkäytössä. Eilen tiedotettu ehdoton käyttökielto ei kuitenkaan ole voimassa, koska tietoturva- ja tietosuojatyöryhmä ei ole ollut oikea taho päättämään asiasta, Rovaniemen kaupunki tiedottaa.

– Kaupunkitasoiset ohjeet ja linjaukset hyväksyy kaupunginjohtaja. Tämän vuoksi pikaviestisovellusten käyttöä koskeva esitys valmistellaan uudelleen, ja se tulee kaupunginjohtajan päätettäväksi. Kaupunki aikoo myös selvittää ehdotetun kiellon kokonaisvaikutukset kaupungin toimintaan aiempaa laajemmin.

Kielto koskisi WhatsAppin lisäksi Telegramia, Signalia ja muita vastaavia sovelluksia. WhatsApp on ollut Rovaniemellä käytössä muun muassa päiväkodeissa, joissa sovellusta on käytetty vanhempien kanssa viestimiseen.