Ryanairin matkustajamäärä tuplaantui – pääsi voitolle koronarajoitusten hellitettyä

Matkailu · Tim Isokivi

Suomalaisillekin tuttu halpalentoyhtiö Ryanair kärsi monien muiden matkailualan yritysten tavoin korona-aikana. Irlantilaisyhtiö on kuitenkin onnistunut kääntämään tuloksensa jälleen voitolliseksi rajoitusten hellitettyä.

Ryanairin tulos oli syyskuun lopussa päättyneenä puolivuotiskaudella verojen jälkeen 1,37 miljardia euroa plussan puolella. STT:n mukaan vastaava tulos oli vielä vuotta aikaisemmin 48 miljoonaa euroa tappiollinen. Toimitusjohtaja Michael O’Leary totesi, että uudet koronamuunnokset ja geopoliittiset tapahtumat voivat vielä vaikuttaa liiketoimintaan.

Yhtiön liikevaihto oli 6,62 miljardia euroa, kolminkertaistuen vertailukaudesta. Kuuden kuukauden aikana Ryanair lennätti yhteensä 95 miljoonaa matkustajaa. Määrä oli ylin kaksinkertaisesti isompi kuin edellisvuoden samana ajanjaksona.