Sauli Niinistö: Suomella ei ole aikeita tuoda ydinaseita maaperälleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mediassa on viime viikkoina spekuloitu, tulisiko Nato sijoittamaan Suomeen ydinaseita. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kuitenkin torppasi huhut maanpuolustuskurssin avajaisissa.

– Todettakoon nyt selvästi: vaikka emme aseta ennakkoon rajoituksia Nato-jäsenyydellemme, ei Suomella ole minkäänlaisia aikeita tuoda ydinaseita maaperälleen. Enkä ole nähnyt mitään merkkejä siitä, että niitä olisi kukaan meille tarjoamassakaan, Niinistö kertoi puheessaan.

Presidentti myös kuvaili ydinasepuheiden arkipäiväistymistä vaaralliseksi kehityskuluksi. Hänen mukaansa ydinaseet ovat olennainen osa Naton pelotetta. Hän kuitenkin totesi, ettei ydinsodassa olisi voittajia, eikä sellaista tulisi koskaan käydä.

– Ei saisi päästä unohtumaan, että jokainen päivä, joka sotaa käydään, merkitsee ihmisten kuolemaa. Kestävää turvallisuutta sodan jatkuminen ei tuo kenellekään. Siihen pystyy vain rauha, Niinistö kuvaili.