Suomalainen pizzeriaketju Dennis konkurssiin

Ruoka · Tim Isokivi

Pizzaan ja muihin italialaisiin ruokiin erikoistunut suomalainen ravintolaketju Dennis on hakeutunut konkurssiin. Osakeyhtiöt Pizzeria Dennis ja Dennis Food Factory jättivät konkurssihakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen maanantaina 7. marraskuuta.

Pizzeria Denniksen hallitus päätti konkurssiin hakeutumisesta viime viikolla. Hakemuksessa yhtiön kerrottiin olevan maksukyvytön. Konkurssiin hakeutumisen vahvisti STT:lle asianajaja Jari Malinen asianajotoimisto Evershedsistä.

Ensimmäinen Dennis-pizzeria avattiin Turun Linnakadulle vuonna 1975 ravintoloitsija Dennis Rafkinin toimesta. Myöhemmin Dennis-pizzerioita avattiin muun muassa Helsinkiin, Tampereelle ja Kirkkonummelle. Yhtiö on tunnettu myös ruokakaupoissa myydyistä tuotteistaan.