Aakkoset-karkkipusseja vedetään pois myynnistä – hengenvaarallinen pähkinäallergikolle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suklaakaramelleja sisältävästä Aakkoset Choco -makeispussista on tehty valtakunnallinen takaisinveto. Cloetta Suomi Oy:n mukaan tuotteen pakkausmerkinnässä on virhe. Tuote saattaa sisältää hasselpähkinää ja mantelia, joita ei ole ilmoitettu ainesosaluettelossa. Hasselpähkinälle tai mantelille allergisten ei tule käyttää tuotetta.

Virhe koskee 280 gramman kokoisia karkkipusseja, joiden parasta ennen päiväys on välillä 8.3.–3.8.2023. Tuotteet ovat olleet myynnissä koko Suomen alueella. Jälleenmyyjiä on ohjeistettu poistamaan tuotteet välittömästi myynnistä.

Pähkinälle ja mantelille allergisia henkilöitä ohjeistetaan olemaan syömättä tuotetta ja pyydetään palauttamaan tuotteet osoitteeseen:

ASIAKASPALAUTUS 600188Cloetta Suomi OyPL 406, 20101 TURKU

Cloetta maksaa postimaksun ja ostos hyvitetään.