Jousiampujan hämmästyttävä suoritus – seitsemän nuolta sisään pienestä avaimenreiästä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kokeneille jousiampujille napakympin ampuminen voi sujua lähes koska vain. Haastavampaa voi sen sijaan pystyä samanlaiseen suoritukseen, kuin tanskalainen jousiammunnan ammattilainen Lars Anderson kykeni taannoin.

Anderson ampui jousipyssyllä yhteensä seitsemän perättäistä nuolta pienen avaimenreiän läpi Lyngbyssä. Guinnessin ennättystenkirja vahvisti hänen rikkoneen maailmanennätyksen. Sääntöjen mukaan avaimenreiän piti olla alle 10 millimetrin kokoinen.

Andersonin mukaan hänen käyttämissään nuolissa ei ollut lainkaan sulkia. Nuolet olisivat nimittäin voineet jäädä niistä kiinni avaimenreikään. Anderson on tullut tuoreen ennätyksensä lisäksi tunnetuksi Youtube-videoistaan, joilla hän esittelee taitojaan jousiammunnan parissa.