Pariskunta matkustaa maailman ympäri ambulanssilla – tavoitteena ennennäkemätön suoritus

Autot Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen pariskunta matkustaa parhaillaan ympäri maailmaa ainutlaatuisella tavalla. Matka-autona toimii käytöstä poistettu ambulanssi. Tavoitteena on ennätyksen rikkominen, jossa he ovat oikeastaan jo onnistuneetkin.

Eläinlääkäreinä työskentelevien Rachel Nixonin ja Lawrence Dodin tarkoituksena oli alun perin hankkia tavanomainen asuntoauto. Huomattuaan myynnissä olleen ambulanssin heidän suunnitelmansa kuitenkin muuttui. Pariskunta kertoi CNN-uutissivustolle rakastuneensa ambulanssiin ja sen estetiikkaan.

Pariskunta lähti koiransa Peggy Suen kanssa matkaan lokakuussa 2021. Tavoitteena on vierailla 50 maassa ja rikkoa pisin ambulanssilla tehdyn matkan ennätys. He ovat jo epävirallisesti onnistuneet siinä, sillä matkaa on kertynyt aiemman 20 000 kilometrin ennätyksen rikkonut 24 000 kilometriä.

Dodi ja Nixon joutuivat muuttamaan alkuperäistä reittisuunnitelmaansa Iranin mielenosoitusten, Ukrainan sodan ja koronarajoitusten vuoksi. He ovat tähän saakka vierailleet 24 maassa. Pariskunnan epätavallista ambulanssimatkaa päästään seuraamaan heidän blogissaan ja Instagram-tilillään.