Huijausviestejä ulosottolaitoksen nimissä – uhkailevat takavarikolla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huijausviestejä lähetetään tyypillisesti erilaisten tunnettujen yritysten, viranomaistahojen ja virastojen nimissä. Nyt liikkeellä on salakavalasti ulosottolaitoksen nimissä lähetettyjä viestejä. Viesteissä vastaanottajaa uhataan takavarikolla.

Vastaanottajaa pyydetään maksamaan viestissä olevan linkin kautta rahaa säästyäkseen ikäviltä seurauksilta. Asiasta varoittaa ulosottolaitos omalla verkkosivullaan. Virasto muistuttaa, ettei se koskaan lähetä asiakkaille maksukehotuksia tai maksulinkkejä tekstiviestitse.

Omat ulosottotiedot ja vireillä olevat asiat ovat nähtävillä ulosoton sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa ulosottolaitos.fi. Huijausviestejä saaneita on pyydetty tekemään asiasta rikosilmoitus. Viesteistä suositellaan ilmoittamaan myös Ulosottolaitoksen asiakaspalveluun. Laitos kertoo ryhtyneensä tarvittaviin toimenpiteisiin huijausten johdosta.