Satakuntalaismies tehtaili aseita 3D-tulostimella? Näin poliisi kommentoi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lounais-Suomen poliisi kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, jossa nelikymppisen miehen epäillään tehtailleen aseita 3D-tulostimella. Häntä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksestta. Poliisi pääsi tapauksen jäljille keväällä.

Epäilty oli törmännyt huhtikuussa liikenteessä liikenneympyrän valotolppaan, minkä seurauksena poliisi löysi hänen autostaan itsevalmistettuja aseen lippaita. Kotietsinnöissä löytyi erityisen vaaralliseksi luokiteltuja kotitekoisia aseita, 3D-tulostin, monenlaisia aseen osia ja niiden rakentamiseen liittyviä välineitä. Kuulusteluissa mies kertoi valmistaneensa lippaita ja toimintakykyisiä aseita.

Epäilty on noin 40-vuotias satakuntalaismies, joka kertoi valmistaneensa aseet omaan käyttöön. Häntä epäillään myös törkeästä huumausainerikoksesta kotietsinnöissä löytyneen kannabiksen ja kannabiskasvattamon vuoksi. Tutkintavankeudessa ollut mies on vapautettu odottamaan asian oikeuskäsittelyä.

– Kysymys on harvinaislaatuisesta rikoksesta Suomessa. Vastaavia tapauksia, joissa 3D-tulostimen avulla olisi rakennettu toimivia aseita, ei juuri ole tullut ilmi, kertoo tutkinnanjohtajana toimiva rikosylikomisario Kristiina Kontio.