Miljardööri Jeff Bezos yllätti – lahjoittaa suuren osan rahoistaan hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazon-yhtiön perustaja Jeff Bezos on maailman neljänneksi rikkain ihminen. Hänen nettovarallisuutensa on arviolta hurjat 124 miljardia rollaria. Nyt Bezos on yllättänyt kertomalla suunnitelmistaan antaa merkittävän osan rahoista pois.

Bezos paljasti CNN-uutissivuston haastattelussa aikovansa lahjoittaa suurimman osan omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen. Tavoitteena olisi kamppailla ilmastonmuutosta vastaan ja tukea henkilöitä, jota voisivat miljardöörin mukaan yhdistää ihmiskuntaa syvien taloudellisten ja poliittisten jakautumisten edessä.

Miljardööri ei paljastanut, kuinka suuren prosentin omaisuudestaan hän aikoo lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Bezosia on aiemmin kritisoitu siitä, ettei hän ole osallistunut The Giving Pledge -kampanjaan. Siinä sadat maailman rikkaimmista ihmisistä lupaisivat lahjoittaa merkittäviä summia hyväntekeväisyyteen.