Taitettava iPhone luotiin jo – ei kuitenkaan Applen toimesta

Digi · Tim Isokivi

Applen on jo jonkin aikaa huhuttu suunnittelevan taitettavaa iPhone-mallia. Nyt kokoon taitettavasta iPhonesta on tullut todellisuutta. Sitä ei kuitenkaan luonut Apple, vaan joukko kiinalaisia teknologiaharrastajia.

Rock-nimellä esiintyvä tubettaja esitteli iPhone V -nimistä luomusta 17 minuuttia pitkällä videolla. Puhelin luotiin Motorola Razrin sekä useiden iPhone-mallien osista ja 3D-tulostetuista osista. Käyttöjärjestelmänä toimii Applen iOS:n jailbreikattu versio.

Projektin parissa työskenneltiin noin 200 vuorokauden ajan. iPhone V -puhelimen akku on perinteisiä iPhoneja pienempi, siinä ei ole langattoman latauksen mahdollisuutta, ja kaiuttimia on vain yksi. Laite vaikuttaa kuitenkin toimivan pääosin normaalin iPhonen tavoin.