Suomeen avataan punkmuseo – osa materiaalista ladattiin jo nettiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hiljattain perustettu Suomen Punkmuseon kannatusyhdistys ry kaavailee Suomeen paikkaa, jossa pääsisi tutustumaan monipuolisesti suomalaiseen punkhistoriaan. Toistaiseksi materaalia on ihailtavissa ainoastaan netissä.

– Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia, tallentaa sekä tuoda esille suomalaista punkkulttuuria, kaikissa erilaisissa muodoissa tai erilaisin tavoin, Punkmuseosta kerrotaan.

Kannatusyhdistyksen sivuston mukaan Punkmuseolla on noin kolmisensataa yhdistysaktiivia. Kannatusyhdistys on myös järjestänyt näyttelyitä Helsingin alueella. Omaa ja pysyvää museopaikkaa kuitenkin etsitään jatkuvasti ja nyt yksi potentiaalinen paikka on kiikarissa.

– Kaikki on edennyt huomattavasti nopeammin kuin olisimme voineet toivoakaan. Käymme jo vakavia keskusteluita tuon oman museon paikasta ja sen avaamisesta. Mikäli nämä keskustelut johtavat positiiviseen lopputulokseen, Punkmuseo avaisi ovensa alkuvuodesta 2023.