Mitä ihmettä? Avaamattomasta Spiderman-limsapullosta maksetaan jo kymmeniä euroja

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetin myyntipalstoilla maksetaan toisinaan isojakin hintoja takavuosien avaamattomista elintarvikkeista. Nyt suomalaisessa verkkohuutokaupassa kaupataan kauppojen hyllyiltä jo vuosia sitten kadonnutta suosikkijuomaa.

Huuto.netissä on myynnissä avaamaton 0,33 litran lasipullo Hartwallin Spiderman-limonadia. Kohteesta tarjottiin perjantai-iltapäivänä jo 50 euroa. Huutokauppa sulkeutuu sunnuntaina 20. marraskuuta kello 20:01.

Spiderman-virvoitusjuomaa myytiin suomalaiskaupoissa 1990-luvun lopussa. Juoma oli sinisen väristä, ja se myös värjäsi kielen sinertäväksi. Epätavallinen väri oli E133-atsovärin ansiota.

Faktat.com-sivuston mukaan Spiderman-limppari saattoi hävitä markkinoilta juurikin kiistanalaisen elintarvikevärin vuoksi, vaikka EU:hun liittymisen jälkeen sen käyttö oli Suomessa sallittua. 1990-luvulla kasvaneiden keskuudessa Spiderman-limpparista on tullut eräänlainen myyttinen kulttituote. Sitä on jopa vaadittu takaisin kauppoihin Adressit.com-palvelussa.