Gloria: Sanna Marin kaipaa yksityisyyttä – hakeutuu silti itse julkisuuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen valtion pääministeri on pääministeri niin töissä kuin vapaa-ajalla. Tehtävässä ei tehdä rajavetoa virassa olemiseen vuorokauden eri tunteina tai tilanteissa. Pääministeri Sanna Marin haluaisi kovasti, että hänen elämässään olisi enemmän yksityisyyttä.

– Hyväksyn työni julkisuuden, mutta yksityiselämän armottomaan ja julmaan läpivalaisuun en totu, Marin valittelee Glorialle.

Tässä kohtaa sopii miettiä, miksi pääministeri sitten esiintyy vapaaehtoisesti lehtien kansikuvissa, viihdeohjelmissa, sosiaalisessa mediassa tai julkkiskuvaajien ympäröimässä bilejengissä, jos hän ei kuitenkaan halua tuoda ei-ammatillista puolta itsestään julkisuuteen? Pääministerin pesti ei ole verrattavissa tavalliseen sosiaalisen median tähden eloon. Hän itse päättää medianäkyvyydestään, ja on myöntänyt, että hänellä ei ole julkisuuskuvasta vastaavaa tiimiä ympärillään.

Suomen pääministeri on koko valtioneuvoston eli hallituksen johtaja. Hän johtaa Suomen sisä- ja EU-politiikkaa. Se on hänen pääasiallinen ydintehtävänsä. Työtehtävässä ei voida edellyttää, että esimerkiksi lehdistö kääntää selän yhden vaikutusvaltaisimman henkilön toimille hänen vapaa-aikanaan etenkin, jos hän itse nostaa yksityiselämäänsä ja vapaa-aikaansa jatkuvasti framille.

Pääministerikausi on verrattain lyhytaikainen, joten tehtävään sitoutunut henkilö pystyy suvereenisti huolehtimaan asianmukaisesta virkasuorituksesta niin töissä kuin vapaa-ajalla näiden vuosien ajan. Suomen historiassa on ollut yli 60 pääministeriä, joiden yksityiselämää ei ole sen kummemmin vatvottu mediassa. Siihen ei ole ollut yksinkertaisesti aihetta.