Ville Valo avautui HIMin lopettamisesta: ”Oikea päätös”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ville Valon VV-yhtye julkaisee Neon Noir -esikoislevynsä 13. tammikuuta. Laulaja avasi taannoin sanallista arkkuaan uuden projektinsa ja HIM-yhtyeen lopettamisen tiimoilta saksalaisen Radio Bobin haastattelussa.

– Mielestäni HIMin lopettaminen oli oikea päätös. Yhtye oli ollut kasassa pitkään, ja lopulta se alkoi ikään kuin kuihtua pois. Ehkä taustalla oli oman kiinnostuksemme katoaminen tai ehkä se oli vain ajan merkki. Olimme olleet yhdessä niin pitkään, että yhtyeen tarinan jatkuminen niin kauan oli meillekin yllätys, Valo kuvaili.

VV-sooloprojektinsa levyn tekoa Valo kuvailee erikoiseksi prosessiksi. Hän kertoo olleensa masentunut korona-aikoina epävarmalta vaikuttaneen tulevaisuuden vuoksi, mikä heijastui levyyn.

– Albumi piti minut melkolailla järjissäni ja tarjosi mahdollisuuden keskittää energiani johonkin, yrittää tehdä negatiivisesta positiivista. Se on kuin muistoesine niiltä ajoilta. Kyseessä oli myös ensimmäinen tekemäni sooloalbumi ja levy, jonka kaikkia soittimia soitin itse, Valo paljasti.

Neon Noirin julkaisun myötä VV suuntaa mittavalle maailmankiertueelle. Se saa alkunsa kolmesta loppuunmyydystä keikasta Helsingin Tavastialla.