Pantera tulee Eurooppaan – Kööpenhaminan konsertti Pohjoismaiden ainoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Legendaarisen Pantera-yhtyeen elossa olevat jäsenet ovat suunnitelleet kiertuetta ensi vuodeksi. Pantera ei ole esiintynyt lavoilla lähes 20 vuoteen. Kiertue tulee ennakkotiedoista poiketen myös Eurooppaan. Suomea lähin keikka on Kööpenhaminassa Copenhagen Festivaleilla 15. kesäkuuta.

Tällä hetkellä kiertueelle on lisätty yhdeksän keikkaa. Euroopan kiertue starttaa Bulgariasta 26. toukokuuta ja päättyy Saksan Hampuriin juhannuksena. Tiedossa ei ole, tuleeko kalenteriin lisää paikkoja ja päiviä.

Pantera teki läpimurron 1990-luvun Cowboys from Hell albumillaan. Heidän menestynein albuminsa oli vuoden 1994 Far Beyond Driven, joka debytoi Billboard 200 -listan sijalla yksi. Pantera on myynyt yli 20 miljoonaa albumia.

Panteran elossa olevat jäsenet, laulaja Phil Anselmo ja basisti Rex Brown ovat tehneet sopimuksen kitaristi Zakk Wylden ja rumpali Charlie Benanten kanssa. Panteran alkuperäinen kitaristi ja perustajajäsen Dimebag Darrell menehtyi traagisesti vuonna 2004 Damageplan-yhtyeensä keikalla tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa. Hänen veljensä, Panteran alkuperäinen rumpali Vinnie Paul puolestaan kuoli vuonna 2018 sydänkohtaukseen.