Turussa varoitetaan liukkaasta kelistä tekstiviesteillä – palvelu on maksuton

Matkailu · Terhi Piiroinen

Turun kaupunki on ottanut käyttöön Ilmatieteen laitoksen tarjoaman liukkausvaroituspalvelun. Maksuttoman palvelun käyttäjäksi voi rekisteröityä lähettämällä tekstiviestin palvelunumeroon 16167 ja kirjoittamalla viestikenttään: jalankulku turku.

– Paikallista liukkautta on jossain lähes päivittäin talviaikaan. Turussa erittäin liukkaita tilanteita on talven aikana vajaasta kymmenestä päivästä yli kahteenkymmeneen. Määrä vaihtelee talven säiden mukaan. Lauhoina talvina niitä on vähemmän ja lumisempina talvina enemmän. Erittäin liukasta on tyypillisesti, kun jään päällä on vettä tai lunta tai niitä sataa jään päälle, Turun kaupunki tiedottaa.

Palvelu on mahdollista tilata vain tietylle aikavälille. Jos haluat vastaanottaa viestejä esimerkiksi vain kello 9–21, lähetä viesti: jalankulku välilyönti turku välilyönti 9 välilyönti 21 eli jalankulku turku 9 21. Tällöin palvelu lähettää esimerkiksi kello 3 tehtävän varoituksen kännykkään vasta kello 9.

Kannattaa suosia tätä vaihtoehtoa, jos ei ole erityistä tarvetta saada viestejä ympäri vuorokauden ja säätää alku ja loppuaika oman aikataulun mukaiseksi. Palvelun voit lopettaa lähettämällä viestin: jalankulku välilyönti sulje numeroon 16167 eli jalankulku sulje.