Perjantaina ei osteta mitään – mieti mitä todella tarvitset

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Älä osta mitään -päivää vietetään perjantaina 25. marraskuuta. Black Fridayn kanssa samaan aikaan vietettävää teemapäivää on järjestetty vuodesta 1993. Luonto-Liiton kampanjapäivän tarkoitus on herätellä pohtimaan, mitä me todella tarvitsemme.

Älä osta mitään, mitä et tarvitse. Älä osta mitään sellaista, mitä voi korjata. Älä osta mitään vain siksi, että mainoksessa sanotaan tuotteen olevan nyt halpa. Älä osta mitään vain ostamisen vuoksi, Luonto-Liitto kiteyttää.

Kaupallisissa mainoksissa esitellään usein, kuinka tavarat ja hyödykkeet lisäävät onnellisuutta. Tutkimusten mukaan uuden esineen tuoma onnellisuus on kuitenkin lyhytaikainen, ja turha tavara alkaa nopeasti aiheuttaa ahdistusta. Todellinen onnellisuus syntyy jostain aivan muusta kuin materiasta.