Yhdysvaltojen armeijan asiantuntija: Ukrainan sota päättyy ennen joulua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokaisella asiantuntijalla on oma mielipiteensä ja perustelunsa asiaan kuin asiaan riippuen siitä, mikä hänen henkiläkohtainen suhtautumisensa aiheeseen on. Ukrainan sotaan liittyvässä viestinnässä on havaittavissa vahvaa puolueellisuutta riippuen siitä, tuleeko informaatio Suomeen idästä vai lännestä. Medialukutaito ja kriittinen ajattelu ovat nykyään arvokkaita ominaisuuksia ihan meille jokaiselle.

Suomalaiset asiantuntijat ovat povanneet jo maaliskuussa, että Venäjän rintama ei kestä muutamaa viikkoa kauempaa Ukrainassa. Nyt voidaan sanoa heidän olleen väärässä. Harva ymmärtää, että Venäjällä on runsaasti raaka-aineita, rupla on sidottu kultaan ja siellä on yli 16 miljoonakaupunkia.

Yksi niin ikään ahkerasti äänessä olleista asiantuntijoista on Yhdysvaltain armeijan Ben Hodges, joka on maan entinen Euroopan joukkojen komentaja. Hän uskoo The Timesissa, että Venäjän etulinja on romahtamassa. Mies ennustaa sodan päättyvän ennen joulua.

Hodgesin mielestä Krimistä tulee Venäjän vastarinnan viimeinen linnake, koska sinne on keskittynyt suurin osa joukkoista. Talvi kuitenkin hidastaa Ukrainan joukkojen etenemistä. Ukrainalle tämä tarkoittaa kilpajuoksua aikaa vastaan, ja heidän tulee ​​valloittaa mahdollisimman paljon alueita ennen talven tuloa, ja ennen kuin paremmin koulutetut venäläiset vahvistukset, mukaan lukien uudet yksiköt, saavuttavat etulinjan. Ennen joulua päättyvä sota olisi kuitenkin todellinen ilouutinen koko maailmalle.