Raju takaa-ajo kanadalaiskylässä – poliisit jahtasivat strutseja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Strutseja tavataan luonnonvaraisena Afrikassa, mutta taannoin vapaana juokseviin jättilintuihin saattoi yllättäen törmätä Kanadan Albertassa. Taber-nimisessä kylässä pääsi irralleen noin 20 strutsia.

Strutsit pakenivat torstai-aamuna paikalliselta farmilta. Paikallisella poliisilla oli kova työ ottaa irrallaan kylän kaduilla juosseita lintuja kiinni. Yksi strutseista menetti henkensä auton alle jäämisen seurauksena.

Kaikkia karanneita lintuja ei oltu CBC-uutissivuston mukaan onnistuttu nappaamaan vielä torstai-iltana. Vaikka maatiloilta karanneet eläimet eivät ole harvinainen näky alueella, on strutsien käsittely paikallisille viranomaisille uutta. Poliisi julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa irrallaan ollutta strutsia yritettiin paimentaa autosta käsin.